Totalul afișărilor de pagină

marți, 18 iunie 2013

SPIRITUALITATEA ESTE COMPATIBILA CU ABUNDENTA ?

Pentru ce se roaga oamenii cel mai mult ?Fara a stabili o ordine anume ,consider ca  oamenii isi doresc sanatate,abundenta materiala si o relatie de cuplu/de familie fericita.Mai sunt si alte dorinte,dar in medie acestea trei predomina.Sa abordam putin tema abundentei materiale si daca poti fi si spiritual si  bogat .
Din timpuri imemoriale s-a  intiparit in constiinta umana ca este o legatura directa intre evolutia spirituala si  starea materiala ,ca numai cei saraci ar avea acces la evolutie spirituala ,ca numai ei ar putea trece prin poarta/urechile iluminarii.Si majoritatea religiilor au perpetuat aceasta credinta.De la inceput  declar , opinia mea este ca ,spiritualitatea  nu este impotriva   abundentei de orice fel,ca din contra ,cine se afla intr-o saracie lucie,are problema cu  armonia interioara,cu starea sa sufleteasca si ca spiritualitatea nu presupune saracie,nu are nevoie de suferinta.Mai apare paradoxul in chemarea de a ajuta pe cei saraci,facuta de cei care propavaduiesc saracia pentru evolutia spirituala a oamenilor si care de obicei au o abundenta opulenta.Dece ar vrea atunci sa ii ajutam,daca  asta presupune ca le-am lua posibilitatea de a evolua spiritual?
Dumnezeu/Universul ofera la toti in mod egal,fara nici o discriminare!Si fiecare atrage catre sine,bogatie sau saracie,conform credintelor si actiunilor sale  zilnice!Poate fi o problema cu abundenta pentru cei care devin atasati de abundenta ,care vad numai partea materiala din viata lor,fara conectare la suflet,fara a fi in armonie cu Universul.La acestia se refera de fapt religia ,la cei dependenti de a avea cat mai mult,la cei care devin lacomi.Omul poate avea tot ceea ce ii este necesar daca este in armonie cu Universul,daca are incredere in cine este cu adevarat si in capacitatea sa creatoare a  peisajului realitatii vietii sale.Daca nu este asa ,devine gol sufleteste in interior si  din aceasta stare de gol se naste dorinta de a avea cat mai mult,de a poseda orice;bani,case,pamant,mobile,prieteni,de a avea orice ,ca sa compenseze acea senzatie/stare de gol.Si nu va inlatura starea de gol prin astfel de acumulari,va dori tot mai mult.Numai intelegerea  a cine este cu adevarat,conectarea la divinitatea launtrica si intrarea in armonie cu universul,cu tot ceea ce este,da senzatia de plin interior si intelegerea ca are deja totul, ca se implineste.
Dece ar vrea Dumnezeu sa fie saraci copii sai ,cand le-a oferit in jur atata bogatie?Categoric nu Dumnezeu/Universul a stabilit  niste reguli,numai oamenii au stabilit legi si reguli si in privinta  legaturii dintre spiritualitate si abundenta.Dar depinde de fiecare dintre noi sa ne eliberam de toate aceste credinte vechi si reguli impuse de altii si sa stim ca meritam abundenta ,ca nu este un pacat sa fii abundent,fara a fi dependent/atasat de bogatie.Lacomia este o boala existentiala a celor care nu sunt in armonie cu intregul si numai revenirea la armonia respectiva ii poate vindeca de lacomie.Dar asta este problema lor ,nu si a persoanelor evoluate spiritual ,care  stiu ca evolutia in constiinta /spiritualitatea este singura bogatie  care i se poate intampla unui om.In acelasi timp, nu este nevoie sa fii cersetor /sarac ca sa evoluezi spiritual !
Fiecare face cum simte/crede ca este potrivit persoanei sale si este in regula oricum!Ar fi inutil sa incerc sa conving pe cineva de ceva ,daca nu crede ca este posibil acel ceva!

3 comentarii:

Andreea spunea...

Parerea mea este ca oamenii ajunsi la acest nivel de spiritualitate nu mai au nevoie de averi, de abundenta. Ei vor sa dea mai departe ceea ce au. Asta este bogatia lor.Sa daruiasca cat mai mult. Si exact cum ai spus si Tu, nu sunt lacomi, nu sunt dependenti de lumea materiala.In legatura cu ce saraci, trebuie sa-i ajutam, pentru ca sunt multi care mor de foame si oricat de saraci ar fi, unii dintre ei sunt materialisti. Acest lucru nu depinde daca esti sarac sau bogat. Poti fi sarac si sa te gandesti mai mereu la ce vrei sa ai, sa ai cat mai multe. Poti fi sarac dar sa vrei doar sa ai ce manca, unde locui si cam atat.Strictul necesar. Poti sa fii bogat si materialist, sau poti sa fii bogat si nematerialist. Asta tine de personalitatea fiecaruia. Saracii trebuie ajutati oricum, nu trebuie lasati sa moara de foame.Probabil ca multi dintre saraci nici nu evolueaza , nici nu stiu ce inseamna sa evoluezi spiritual. De unde sa stie? I-ar trebui sa intre pe net ca sa afle, i-ar trebui sa-i spuna un duhovnic sau un psiholog. De unul singur nu vor sti ca exista si acest lucru. Poate ca unii evolueaza, dar nici nu-si dau seama de asta.Asta depinde de cat de evoluat e spiritul fiecaruia.

Andreea spunea...

Imi cer scuze pentru greselile de gramatica :)

ccstandard spunea...

Draga Andreea multumesc pentru opinia ta!Stii ca fiecare este ceea ce crede ca este si are in viata conform credintelor sale?Ca cineva ca sa aprecieze lumina poate trece intai prin intunericul extrem?Spiritul ca esenta este identic la toti,numai ca fiecare isi poate da sa traiasca experiente diferite si numai sa onoram si sa ajutam numai daca ni se cere ajutorul,altfel nu le-ai respecta experienta aleasa de acele persoane.Fiindca este un timp/o vreme pentru toate in cer si pe Pamant.Fiecare cand ii vine randul sa inteleaga ,pe calea si etapa de evolutie in constiinta in care se afla.