Totalul afișărilor de pagină

duminică, 26 februarie 2012

ALEGERI CONSTIENTE SI/SAU INCONSTIENTE

Orice persoana cu preocupari spirituale intelege la un moment dat ca, peisajul relitatii vietii sale este creat constient sau/si inconstient de ea insusi,fiind o rezultanta a gandurilor,vorbelor si actiunilor/faptelor sale anterioare.Avem liber arbitru si multe persoane uita aceasta ,ca pot face alegeri noi in viata lor,daca ceva nu le mai place.De fapt noi facem alegeri in fiecare moment din viata noastra;cum ne imbracam,ce mancam,profesia ,cum actionam la serviciu,alegem de a fi sau nu cu un partener pe care tot noi il alegem,alegem sa avem copii sau nu,etc.
Deunazi o  Doamna deosebita din toate punctele de vedere imi spunea cu oarecare mandrie ca  domnia sa nu mai face alegeri.Ceea ce nu intelege distinsa Doamna este ca si  hotararea sa de a nu mai face alegeri  constituie tot ....o alegere.A ales sa nu mai faca alegeri constiente,la asta se referea.De la caz la caz,sunt persoane care pot alege sa nu faca alegeri si sa fie ca pe un pilot automat al subconstientului sau;altele pot fi conduse de constiinta de masa ;mai poate fi cazul  fericit cand unele persoane se centreaza in intuitia lor,dincolo de mintea umana si se abandoneaza sa fie inspirate de divinitatea lor,de sufletul lor.Dar si aceasta este tot o alegere personala.Orice alegere face fiecare,constient si/sau inconstient este in regula pentru momentul,etapa  de evolutie a acelei persoane,chiar daca sufera ,chiar daca traieste in drama si emotie,fiindca  acea persoana a vrut acea experienta.Nu este nevoie sa intelegem noi dece anume isi da acea experienta ,dece face anumite alegeri.Numai reamintesc ca atunci cand ceva ne supara ,deranjeaza repetat in viata noastra(persoana sau situatie) ,este acea situatie deoarece  noi am atras-o,ca ne serveste /ne place  intr-un fel,la un anumit nivel,altfel nu ar fi in viata noastra.Sau inca nu suntem pregatiti sa eliberam acea persoana,situatie din viata noastra si suportam in continuare.
Ar fi inutil sa incercati sa le atrageti atentia ,sa le corectati ceva ,fiindca numai ei pot decide asta dupa ce au constientizat si acceptat situatia ,dar mai ales daca aleg sa faca schimbarea respectiva.Deci numai onorare si compasiune daca este cazul.
Fiecare om este ceea ce crede ca este si are in viata conform credintelor si alegerilor sale,constiente si/sau inconstiente!Si este in regula ,nu conteaza!

2 comentarii:

Maria S spunea...

Consider ca o strategie de acest gen: a nu spune ce crezi - este in fapt o reactie de autoaparare; aparare de conflicte de opinii sau aparare de rezultat (adica, daca persoana va urma sau nu indrumarea ta).
Buddha a propovaduit un mod cu totul nou pentru epoca lui - si a facut asta cu toata compasiunea. Daca crezi intr-adevar in 'filosofia' ta trebuie sa o manifesti, sa o exprimi.
Pe de alta parte, oamenii, cu mintea lor, cu logica lor, vad la un moment dat totul intr-o directie. O varianta (noua) auzita (de la tine, de exemplu) s-ar putea face auzita la u moment dat, in viata lui... Altfel, vede ca unica optiune doar ce este deja in cunoasterea lui.
Iar pentru tine personal - poate fi un blocaj de comunicare: simti sa spui ceva - si totusi nu o faci.

ccstandard spunea...

Draga Maria S. eu ce fac aici?nu scriu ce cred?Poate mai citesti mesajul,poate intri pe frecventza lui,daca vrei.Te referi cred ca am scris sa nu incercam sa corectam pe altii,daca au alt adevar si asta este altceva.;in acest caz,da ,nu este cazul sa corectez pe altii,fiecare este unic,cu calea si etapa sa de evolutie si onorez asta.