Totalul afișărilor de pagină

duminică, 26 august 2012

FARA REGULI IMPUSE DE ALTII

Ati observat cate obiceiuri ,cate reguli umane,cate ritualuri sunt facute de oameni in diverse ocazii,evenimente care au loc in viata lor?Si cu cata rigurozitate le respecta ,ca altfel "ar fi de rau augur!"Si aceste reguli ,obiceiuri nu sunt aceleasi,difera  destul de mult de la o localitate la alta ,nu mai spun de diferentele intre sat si oras.Am observat cat de mult cred oamenii in ele si cum le aplica cu sfintenie.
In domeniu spiritual observati cate invataturi se propaga pe diverse cai ,de catre diverse persoane!Si fiecare considera ca adevarul sau este singurul adevar posibil,de urmat.Eu exprim numai opinii personale si indemn ca fiecare sa faca ceea ce simte ca este potrivit pentru persoana sa  in etapa respectiva a vietii sale.Consider/am opinia ca invataturile citite sau auzite de la surse care  propavaduiesc  reguli,legi de urmat in viata ,nu fac decat sa structureze ,sa limiteze fiinta umana.Aceasta deoarece  prin acestea separa starea de A FI in bine si rau sau  considera ca Dumnezeu ar fi o singura entitate undeva in ceruri si nu starea de A FI a TOT Ceea Ce Exista.Si persoanele care accepta aceste invataturi ca pe un adevar,il respecta si il propavaduiesc la randul lor in lume.Este adevarul lor si nu apreciez ca ar fi ceva gresit.Acesta este nivelul lor de intelegere intr-o etapa data si este in regula,accept si onorez asta.
Dupa intelegerea mea Dumnezeu /Divinitatea NU  are legi,nu are reguli,nu limiteaza ,nu structureaza,El nu poate fi folosit  pentru a-i controla  si a-i supune pe altii!A-l limita pe om,care este la fel parte/componenta de Dumnezeu,inseamna sa-l limitezi pe  Dumnezeu.A-l judeca pe om inseamna sa-l judeci pe Dumnezeu(Vezi"Nu judeca  ca sa nu fii judecat")A incerca sa-l separi pe om de Dumnezeu,ar insemna sa negi Divinitatea!Cine cauta prin ceea ce propaga  sa limiteze,sa separe prin adevarul enuntat,demonstreaza ca are un adevar limitat(observ ,nu judec,nu spun ca este ceva rau..),este adevarul unei persoane care nu a progresat spre o intelegere nelimitata de legi si reguli.
Fiecare om ,Tu,doar Tu poti fi cel mai mare invatator al tau,deoarece numai Tu stii ce este potrivit tie,de care experiente de viata are nevoie sufletul tau..A sti care este adevarul nostru,al fiecaruia  inseamna a sti ca ce simti este adevarul tau(nu ceea ce gandesti,ci ce simti)ORICE ALEGI SA CREZI,ORICE ACCEPTI CA ADEVAR AL TAU,ASA VA FI PENTRU TINE! Sufletul nostru,al fiecaruia,stie  care este adevarul si ni-l comunica prin sentimente,care  au sursa in inima si nu in minte,care este sursa emotiilor.
La un nivel de intelegere mai inalt,nu exista nici adevar,nici neadevar;exista doar starea de A FI a vietii in continua devenire,in permanenta evolutie.Cand se va intelege ca totul este adevarat  si totusi  nimic nu este,ca exista doar starea de A Fi,atunci se va intelege adevarul ca orice decideti ca el sa fie.Si asa va fi pentru cine a acceptat si decis astfel,atata vreme  cat considera ca este astfel.In momentul in care nu-l mai recunoaste ca adevar al sau,cand nu mai crede in acel adevar,el inceteaza sa mai fie real pentru acea persoana.
Cam ametitor ,nu-i asa?Si totusi este asa de simplu!Pare ceva de neanteles fiindca am fost obisnuiti sa acceptam adevarul altora ,sa nu facem ce simtim ca ar fi adevarul nostru din clipa respectiva.Mult timp,multe vieti ,majoritatea oamenilor a aceptat sa fie condusa de legi,de reguli impuse lor de  institutii de tot felul,care i-au condus/manipulat .Acum s-a schimbat/se schimba constiinta Pamantului ,a umanitatii,fiindca este o trezire in masa a oamenilor ,care au o dorinta imensa de libertate,de a deveni entitati libere,nu sub indrumarea altora ,indiferent cine ar fi acestia.Altii va pot spune despre evolutia lor,dar niciunul nu poate invata pe altii despre Sinele lor Divin,despre calea si experientele de urmat de ei.
Sa FIM  cine SUNTEM si sa urmam adevarul pe care il simtin in inima noastra ,fara reguli si legi impuse de altii!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cel mai greu este sa traiesti dupa reguli impuse de altii. De-a lungul evolutiei noastre, s-a incercat permanent o standardizare o oamenilor, o promovare a spiritului de turma. Ce face colectivitatea/comunitatea, trebuie sa faca si individul. Altfel, el este exclus. Iar izolarea doare. Oamenii sunt judecati permanent de catre ceilalti, daca nu sunt integrati unui sistem prestabilit si, in consecinta, nu se supun regulilor altora. Dar a iesi din acest cerc inchis presupune multa vointa, stapanire de sine si forta. Forta de a accepta criticile, vorbele critice, ostracizarea. Si nu multa lume dispune de "armele potrivite". Insa, daca esti in armonie cu tine insuti ca individ,daca alegi adevarul (adevarul tau), iti este mult mai usor sa te conformezi legilor propriul tau eu si sa privesti cu detasare, ingaduinta, toleranta, cu iubire chiar, ignoranta semenilor tai.

ccstandard spunea...

Si totusi majoritatea oamenilor prefera aceasta ,ca sa nu-si asume nici oresponsabilitate,considerand ca asa a vrut destinul,Dumnezeu sau oricine altcineva '
Presupune ceva curaj sa iesi din vechile credinte,obiceiuri si da sa manifesti apoi acceptare si compasiune pentru cei care prefera sa fie scalvii regulilor facute de altii,preferand asta libertatii lor.Pana se trezesc!