Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 18 aprilie 2012

DESPRE A CITA PE ALTII

Eu observ tendinta,obiceiul multor persoane cu preocupari spirituale de a posta  zilnic pe Facebook ,pe blog-uri,site-uri,citate din maestri spirituali ,personalitati publice ,entitati angelice.Nu de putine ori am facut si eu aceasta in anii precedenti.Treptat am inteles ca numai a-i cita pe altii,face ca sa privesti mereu in afara ta ,sa-ti dai puterea altora ,sa nu cauti raspunsurile care ti se potrivesc in interiorul tau.Fiecare  om este unic ,pe calea sa specifica si chiar daca te poti inspira de la altii,fiecare are un mod individual de a evolua ,de a ascensiona.Nu poti sa copiezi pe Buddha,pe Yeshua ,pe Adamus St.germain  sau alt maestru ascensionat.Calea lor a fost pentru ei,specifica lor.Desigur multe invataturi ale lor sunt universale si aplicam si noi multe dintre ele;putem sustine o opinie cu un citat de exemplificare vis avis de o experienta a noastra de viata care are la baza acea invatatura.Dar a te margini la citate ,zi de zi,a privi mereu in afara ,face sa nu te valorifici pe tine insuti,sa nu FII TU insuti ,sa nu fii autentic ,sa nu evoluezi asa cum ar  dori sufletul tau.Si nu in ultimul rand sa nu ai incredere in tine,sa-ti dai puterea altora.Si  mai precizez ceva ,anume ca nici unul din maestrii ascensionati din trecut ,nu au trecut prin conditiile Energiei Noi care se manifesta acum pe Pamant,deci nu au experimentat ceea ce noi facem acum pe Pamant pentru intaia oara in istoria planetei.Si ei privesc cu interes la noi ,dar s-au dat de o parte si ne lasa sa experimentam liberi .
Reamintesc ca daca rezonati cu adevarul unui maestru sau in general cu adevarul altei entitati ,daca il acceptati,devine si adevarul vostru si puteti sa-l redati folosind experienta si cuvintele voastre.Eu  stiu ca exista tendita de a se accepta numai ceea ce a propavaduit  persoane cu notorietate si de aceea multe persoane care  au preocupari spirituale nu au curajul sa-si exprime adevarul/experienta lor ,preferand sa citeze la nesfarsit pe altii.Observ,nu judec ,ca aceasta este lipsa de curaj,de indrazneala,lipsa de incredere de sine.Si fara incredere de sine,nu ai o fundatie solida a constructiei spirituale personale.
Dragi prieteni mi-am exprimat numai o opinie  si respect  pe ale voastre chiar daca ar fi diferite,chiar daca unii veti continua sa  postati numai citate din altii.

Un comentariu:

Victor Catalin spunea...

Foarte bun articolul si eu fac acelasi lucru, rezonez cu ceea ce citesc si simt ca trebuie sa impartasesc si altora din ce am invatat. A-ti trecut prin aceasta perioada, la fel ca si mine. Cu siguranta si sper sa fie doar o perioada de crestere prin care sa pot ajunge la acel nivel de autocunoastere in care sa gasesc cuvintele necesare sa imi pot exprima trairile si experientele proprii, nu a celorlalti. Multumesc Suflet Minunat ! Cu drag Victor Catalin